Atelier "Geknipt voor U"

Naaicursus en kledingreparatie Utrecht

 

ATELIER "GEKNIPT VOOR U" STELT ZICH VOOR

 

imageIk ben Gerda van Bekkum en heb 24 jaar als verpleegkundige gewerkt. In 1996 ben ik naast mijn werk de modevakschool gaan volgen met als doel een eigen atelier voor maatkleding te beginnen. Ik heb 5 jaar de modevakschool gedaan, daarna nog 2,5 jaar een lingerie opleiding en een jaar een cursus colbert maken op kleermakersniveau bij een heren kleermaker.

Op 1 december 2002 ben ik met Atelier "Geknipt voor U" in Utrecht gestart. De eerste 4 jaar heb ik dit gecombineerd met een baan als vaste nachtdienst op een Spoedeisende Hulp, maar vanaf 1 december 2006 werk ik fulltime in mijn atelier.

Met de ontwikkeling van de catheterslip combineer ik mijn oude en nieuwe vak met elkaar.

Ik vind het erg leuk om iedereen, jong en oud, te laten zien dat het erg leuk is om creatief bezig te zijn met textiel in welke vorm dan ook.

Mijn doel is om jongeren enthousiast te maken voor het creatief bezig zijn met stof, ouderen kennis te laten maken met nieuwe technieken of juist de oude tijden te laten herleven. Het maakt niet uit wat je maakt als je het maar leuk vindt en het gezellig hebt. Ik wil graag dat een ieder die mijn atelier verlaat een leuke tijd bij mij gehad heeft.

Kortom het is zo leuk en ontspannend om zelf allerlei dingen te maken waar je trots op kunt zijn.


 

 

In het atelier zijn over het algemeen 2 honden aanwezig. Zij mogen niet in het winkelgedeelte komen. De zwarte witte hond is Fedde, bijna 3 jaar oud. Soms vind hij het leuk klanten te begroeten. Helaas is dit niet de bedoeling en zal ik hem terug sturen. Het is fijn als hij genegeerd word.
 

 

 

 

 

 

 

Naast mijn werk wilde ook iets voor de maatschappij betekenen in de vorm van vrijwilligerswerk. Een aantal jaren geleden kwam het opvoeden van een hulppup op mijn pad.. Het opvoeden van een pup is echt iets wat bij mij past.
Een hulppup is een puppy die of blindegeleide hond of hulphond gaat worden. Hij komt als puppy van 7 weken oud bij je . In die tijd maken wij hem zindelijk, leren hem basis commando's en gaat overal mee naar toe. Als hij een jaar oud is word hij medisch gekeurd en leveren we hem weer in. Dan gaat de hond de opleiding tot blindegeleide hond of hulphond volgen.

Het kan zijn dat de hond in opvoeding los loopt in het kader van de training en even niet doet wat ik wil. Wil je de hond dan negeren, wat inhoud niet aanraken, niet tegen de hond praten en niet naar de hond kijken. Mocht je willen aaien dan stel ik het op prijs als dit in overleg gebeurt.

Sinds 19 maart 2021 is Hessel als pup in opleiding in ons leven en dus in het atelier gekomen. Hessel is een chocolade bruine poedel.
Hessel blijft in ieder geval tot eind januari 2022 bij ons. 

Ik stel je graag Lida Smith voor. Zij werkt sinds haar pensionering iedere donderdag in het atelier. 
Wij kennen elkaar ruim 30 jaar. Ik heb haar ooit verpleegd en daar is een hechte vriendschap uit ontstaan. Ik vind het ook erg leuk om iedere week zo samen te werken en het heel gezellig met elkaar te hebben.
Je zult haar ook soms op andere dagen tegen komen om mij te vervangen.